هاست سرور ایران | خرید هاست پرسرعت

دارک وب (Dark web) چیست؟

دارک وب

دارک وب درواقع همان بخش ممنوعه اینترنت است که هیچ قانونی را پاسخگو نبوده و ورود به آن ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری را برای شما رقم بزند. تصور کنید بستری که فعالیت‌های غیرقانونی نظیر خرید و فروش اسلحه و مواد مخدر، مدارک جعلی، حساب‌های هک شده، نرم‌افزارهای هک و قاتل‌های قراردادی رایج باشند تا چه اندازه خطرناک است. با توجه به پروتکل‌های امنیتی خاصی که در دارک وب وجود دارد، دسترسی به آن کار چندان راحتی نیست. با این مقاله از هاست سرور ایران درخصوص دارک وب چیست همراه باشید تا شما را با عواقب ورود به این دنیای خطرناک بیشتر آشنا کنیم.

surface web چیست؟

اگر کل اینترنت را به صورت کوهی از یخ در نظر بگیرید، surface web آن بخشی از کوه یخ است که بیرون از آب قرار داشته و قابل مشاهده است. با توجه به تحقیقات و آمارهای جمع‌آوری شده، این مجموعه از وب سایت‌ها و داده‌ها کمتر از ۵٪ از کل اینترنت را تشکیل می‌دهند. همه وب‌سایت‌های عمومی که از طریق مرورگرهای مختلف قابل دسترسی هستند در این بخش قرار دارند.

دیپ وب چیست؟

به تمام وب سایت‌ها و بخش‌هایی از آن‌ها که برای افراد مهمان قابل مشاهده و در دسترس نبوده دیپ وب گفته می‌شود که تقریباً ۹۰٪ از تمام وب سایت‌های موجود را تشکیل می‌دهد. دیپ وب همان قسمتی از یک کوه یخ است که در زیر آب قرار گرفته و بسیار بزرگ‌تر از بخش روی آب است. در واقع، این بخش به قدری بزرگ است که نمی‌توان تخمین زد دقیقاً چند صفحه یا وب سایت در هر زمان فعال هستند.

اصطلاح “وب عمیق” به تمام صفحات وبی اطلاق می‌شود که توسط موتورهای جستجو قابل شناسایی نیستند. تمام بخش‌های اینترنت و وب سایت‌ها که برای دسترسی و استفاده از آن‌ها نیازمند وارد کردن رمز عبور و وارد شدن به حساب کاربری هستید، دیپ وب محسوب می‌شوند.

برخی از بزرگ‌ترین بخش‌های دیپ وب عبارتند از:

  • پایگاه‌های داده: مجموعه‌ای از فایل‌های حفاظت‌شده عمومی و خصوصی که به سایر مناطق وب متصل نبوده و فقط در خود پایگاه داده جستجو می‌شوند.
  • اینترانت: شبکه‌های داخلی مختلفی که شرکت‌ها، دولت‌ها و … به منظور برقراری ارتباط و جنبه‌های خصوصی در سازمان‌هایشان استفاده می‌کنند.

دارک وب (Dark web)

نحوه دسترسی به دیپ وب

شاید برای شما هم سوال باشد که ورود به deep web چگونه امکان پذیر است؟ پاسخ این سؤال راحت است، شما نیز ممکن است بدون دانستن مفهوم دیپ وب بارها به این فضا وارد شده باشید. فرض کنید به یک وب سایت وارد می‌شوید اما برای دسترسی به بخش‌های مختلف آن به شما گفته می‌شود باید حساب کاربری ایجاد کنید. این نمونه‌ای از دیپ وب است و همان‌طور که مشاهده می‌کنید بسیاری از ما روزانه از آن استفاده کرده و به آن وارد شده‌ایم. زمانی که برای انجام انتخاب واحد دانشگاه با استفاده از نام کاربری و رمز عبور وارد حساب کاربری خود می‌شوید، در واقع به این فضا وارد شده‌اید.

عواقبت ورود به دیپ وب به اندازه دارک وب خطرناک نیست و همان‌طور که می‌بینید بسیاری از افراد روزانه با این فضا سروکار دارند.

بیشتر صفحات برای محافظت از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران از دیپ وب استفاده می‌کنند، ازجمله:

  • حساب‌های مالی مانند بانکداری و بازنشستگی
  • حساب‌های ایمیل و پیام‌های اجتماعی
  • پایگاه‌های اطلاعاتی شرکت‌های خصوصی
  • اطلاعات حساس HIPPA مانند اسناد پزشکی
  • پرونده‌های حقوقی

دارک وب (Dark Web) چیست؟

همانطور که گفته شد دارک وب به شبکه‌ای از وب‌سایت‌های خطرناک اطلاق می‌شود که کاربران عادی امکان دسترسی به آن را نداشته و از چشم موتورهای جستجو و دولت‌ها مخفی باقی می‌ماند.

از آنجایی که قابلیت ردیابی چنین سایت‌های وجود ندارد، امکان معامله و داد و ستد هر محصول یا خدمات غیرقانونی در آنها میسر است. بدین‌ترتیب از امکان خرید و فروش مواد و اسلحه گرفته تا قتل، قاچاق انسان و اعضای بدن همگی در این بخش از اینترنت فراهم است.

قابلیت امنیتی بالای وبسایت‌های دارک وب به‌گونه‌ای است که هیچ اطلاعاتی از سوی سازندگان و مدیران اصلی در دست نیست و معاملات آنها اغلب با استفاده از بیت کوین صورت می‌گیرد. همین امر نیز ردیابی آنها را غیرممکن می‌کند.

تاریخچه پیدایش دارک وب

ایده راه‌اندازی دارک وب در اکتبر ۱۹۶۹ توسط آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا (ARPA) مطرح شد؛ که سرانجام در سال ۱۹۸۹ چهره جدی‌تری به خود گرفت و دو سال پس از آن برای عموم مردم قابل دسترس بود. پایه‌های اصلی این پروژه مخفی کردن هویت کاربران و استفاده از ارز دیجیتال غیرمتمرکز بود.

با گذشت زمان دارک وب به بستر مناسبی جهت روی کار آمدن بازار سیاه (Silk Road) و خرید و فروش اجناس غیرقانونی تبدیل شد. به‌طوری که کاربران می‌توانستند به صورت کاملا ناشناس به معامله در بازارهایی نظیر اولوشن (Evolution)، دریم مارکت (Dream Market) بپردازند. با این حال امروزه نیز برخی از شرکت‌ها و سازمان‌های خبری علاوه بر وب‌سایت‌هایی که در شبکه معمول اینترنت دارند، سایت‌هایی را نیز در دارک وب ایجاد می‌کنند تا افرادی که می‌خواهند همچنان ناشناس بمانند بتوانند از اطلاعات آنها استفاده کنند.

اتاق قرمز دارک وب چیست؟

یکی از افسانه‌های هول‌انگیزی که درخصوص دارک وب وجود دارد، اتاق قرمز یا همان Red Room آن است.  این بخش از دارک وب شامل چندین سایت مربوط به شکنجه‌های آنلاین می‌شوند. در واقع به صورت زنده وقایعی از کشتن، خوردن گوشت انسان، قطع کردن اعضای بدن، تجاوز یا آزار کودکان و افراد را منتشر می‌کنند.

این بخش برای ارضای بیماران سادیسمی و دگر آزار تهیه شده که درآمدزایی بسیار بالایی نیز دارند. زیرا برای تماشای چنین صحنه‌های وحشتناکی ابتدا باید هزینه آن را بپردازید. البته برخی افراد وجود اتاق قرمز را شایعه‌ای بیشتر نمی‌دانند، چراکه عموم این سایت‌ها پس از دریافت پول هیچ ویدیو آنلاینی از شکنجه و قتل نمایش نداده‎‌اند. بنابراین هدف از پخش و ایجاد چنین شایعه‌ای تنها کلاهبرداری و سوءاستفاده از کنجکاوی افراد است.

دارک وب (Dark web)

چگونه وارد دارک وب شویم؟

دارک وب فضایی مناسب برای خلاف‌کاران و مجرمان است. پیگیری، ردیابی افراد و اطلاعات آن‌ها در فضای دارک برای افراد و دولت‌ها غیرممکن است. این افراد برای انجام فعالیت‌های خود از بیت کوین استفاده می‌کنند. به این صورت هیچ گونه دسترسی به آن‌ها امکان پذیر نیست. اما چگونه می‌توان به این فضا وارد شد؟

تمام وب‌سایت‌ها به صورت مخفی بوده و امکان ورود به آن‌ها از طریق مرورگر وجود ندارد. برای این کار به ابزار TOR نیاز دارید. این نرم‌افزار به این صورت کار می‌کند که ابتدا آدرس آی پی شما را مخفی کرده و تمام اطلاعات ورودی و خروجی شما را پس از رمزگذاری از کانال‌های خاصی عبور می‌دهد. این کار باعث می‌شود هویت شما کاملاً مخفی بماند و تا زمانی که خودتان آن را فاش نکنید قابل شناسایی نخواهید بود.

آدرس وب سایت‌های دارک وب نیز با آدرس‌های دیگر متفاوت بوده و از رشته هش شده تشکیل می‌‌شوند. در نهایت نیز با پسوند .onion خاتمه می‌یابند. پس از نصب برنامه باید از مرورگرهای خاصی نیز برای سرچ عنوان سایت استفاده کنید. یکی از موتورهای جستجو در این زمینه grams نام دارد.

مهم‌ترین خطرات ورود به دارک وب

با توجه به معنی دارک در فضای مجازی، ورود به دارک وب می‌تواند خطرات مختلفی را برای شما به همراه داشته باشد. از آنجایی که این فضا افراد خلاف‌کار و هکرهای حرفه‌ای زیادی وجود دارند، به راحتی می‌توانند اطلاعات مهم و حساس شما را به دست آورده و مشکلات مختلفی را برای شما ایجاد کنند.

علاوه بر آن اگر بدون آگاهی وارد این وب سایت‌ها شوید و فعالیت‌هایی خلاف مقررات آن‌ها انجام دهید، ممکن است دردسرهای بزرگی برای شما ایجاد شود. توصیه می‌شود هرگز اقدام به وارد شدن به این وب سایت‌ها نکنید. در صورتی که به منظور کنجکاوی قصد ورود به سایت های دارک وب دارید بهتر است از نرم‌افزارهای تغییر آی پی استفاده کرده، موقعیت مکانی خود را خاموش کرده، دوربین وب کم و میکروفن سیستم خود را قطع کنید، هرگز به افراد دیگر اعتماد نکنید و از اسم و پسورد واقعی استفاده نکنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *