هاست سرور ایران | خرید هاست پرسرعت

دامنه سایت چیست؟

دامنه سایت چیست؟اغلب افراد مبتدی برایشان سؤال ایجاد می شود که نام دامنه چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند؟ ممکن است شنیده باشید که برای ایجاد یک وب سایت به یک دامنه نیاز دارید؛ با این حال، برخی از مبتدیان خدمات میزبانی وب سایت یا یک وب سایت را با  نام دامنه اشتباه می گیرند، اگر تازه شروع به کار کرده اید، ممکن است همه این اصطلاحات مختلف خیلی فنی به نظر برسند.دامنه یا Domain آدرس وب سایت شماست که کاربر با تایپ کردن نام منحصر به فرد شما در نوار URL به وب سایت شما دسترسی می یابد و از محتوا و وب سایت شما به راحتی بازدید می کند.در این مقاله از سایت هاست سرور ایران، ما توضیحی در این مورد که نام دامنه چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند؛ خواهیم داد و هدف این است که به شما در درک و انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت خود کمک کند.

 

دامنه یا Domain

Domain یا دامنه وب آدرس وب سایت شما است که افراد برای بازدید از وب سایت شما در نوار URL مرورگر تایپ می کنند و همچنین جایگزین آدرس پروتکل اینترنت (IP) می شود.

در حقیقت دامنه وب یک حضور واقعی در اینترنت است، مانند یک صفحه وب.

به عبارتی ساده تر برای درک بهتر این موضوع اگر وب سایت کسب و کار شما را مغازه یا سازمان و شرکتی در نظر بگیریم؛ دامنه وب همان آدرس مغازه شما خواهد بود.

اینترنت شبکه ای غول پیکر از کامپیوترهایی است که از طریق شبکه جهانی کابل ها به یکدیگر متصل شده اند. هر رایانه در این شبکه می تواند با رایانه های دیگر ارتباط برقرار کند.

برای شناسایی آن‌ها، به هر رایانه یک آدرس IP اختصاص داده می شود. IP یک سری اعداد هستند که  به کمک آن ها یک کامپیوتر مشخص و منحصر به فرد را در اینترنت شناسایی می کند. برای مثال  یک آدرس IP به صورت زیر است:

۶۶.۲۴۹.۶۶.۱ که می توان آن را با نام دامنه ای مانند www.facebook.com جایگزین کنیم.

ترجمه از یک آدرس IP به یک نام دامنه از طریق سیستم نام دامنه (DNS) انجام می شود. اکنون یادآوری یک آدرس IP مانند این بسیار دشوار است. فرض کنید مجبور به استفاده از چنین اعدادی  برای بازدید از وب سایت های مورد علاقه خود هستید.

به همین دلیل برای حل این مشکل نام دامنه ایجاد شد.

اکنون اگر می خواهید از یک وب سایت بازدید کنید، نیازی به وارد کردن یک رشته طولانی از اعداد ندارید. درعوض، می‌توانید با تایپ یک نام دامنه آسان برای به خاطر سپردن در نوار آدرس مرورگر، از آن بازدید کنید.

هنگامی که یک نام دامنه را در مرورگر وب خود وارد می کنید، ابتدا درخواستی را به یک شبکه جهانی از سرورهایی که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل می دهند؛ ارسال می کند.

سپس این سرورها به دنبال سرورهای نام مرتبط با دامنه می گردند و درخواست را به آن سرورهای نام ارسال می کنند.

دامین به‌طورکلی از ۲ بخش اسم و پسوند تشکیل‌شده است که در نتیجه آدرس سایت شما ایجاد می شود.

برای مثال: WWW.GOOGLE.COM یک آدرس است.

پیشوند www به معنی World Wide Web است که به دو حالت با www و بدون www در آدرس وب سایت ها استفاده می شود.

Google قسمت اصلی دامنه همان نام برند شماست.

Com پسوند دامنه است که به آن TLD هم می‌گویند.

 

هدف نام دامنه

هدف اصلی نام دامنه کمک به بازدیدکنندگان در یافتن مکان وب سایت شما با حداقل تلاش است. نام دامنه وب شما هویت شما در اینترنت است و باید آن‌قدر منحصر به فرد باشد که شما را از رقبایتان متمایز کند و در عین حال به اندازه کافی توصیفی باشد که اطلاعات مهمی در مورد شما یا سازمانتان به شما منتقل کند. در دنیای وب تمامی وب‌سایت‌های موجود با یک سری عدد منحصربه‌فرد به نام IP ADDRESS شناخته و از یکدیگر جدا می‌شوند؛ به دلیل دشواری در به خاطر سپردن این اعداد اسامی خاص و قابل حفظ برای وب‌سایت‌ها انتخاب می‌شود تا به‌راحتی با جستجوی نام دامنه، محتوا و سایت شما نمایش داده شود.

به عبارت دیگر، یک وب سایت با یک نام دامنه با کیفیت، تصویری از آنچه در داخل آن وجود دارد ایجاد می کند، شبیه به یک تجارت که دارای ویترین های خاص و شیک است. با نگاه کردن به پنجره ها (دامنه شما)، مشتریان بالقوه می توانند نگاهی اجمالی به محتوای وب سایت شما داشته باشند. یک نکته با ارزش دیگر، شما می‌توانید نام دامنه خود را به عنوان بخشی از آدرس‌های ایمیل متعدد بگنجانید و به شما امکان می‌دهد بین بخش‌ها و خدمات از هم جدا باشید.

نام دامنه با وب سایت و میزبانی وب چه تفاوتی دارد؟

یک وب سایت از فایل هایی مانند صفحات HTML، نرم افزارهای سازنده وب سایت، تصاویر و موارد دیگر تشکیل شده است.

اگر نام دامنه آدرس وب سایت شما است، پس میزبانی وب خانه ای است که وب سایت شما در آن زندگی می کند.

این رایانه واقعی است که فایل های وب سایت شما در آن ذخیره می شود. این‌گونه کامپیوترها سرور نامیده می شوند و به عنوان یک سرویس توسط شرکت های میزبان ارائه می شوند.در این زمینه پیشنهاد ما می تواند سرور مجازی هاستینگ آسام سرور با امکانات و سرعت بالا برای وب سایت های کسب و کار شما مناسب باشد.

نکته: به منظور ایجاد وب سایت خود به نام دامنه و میزبانی وب نیاز دارید؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص میزبانی  و نام دامنه می توانید به مقاله های  هاست چیست  و اقدامات لازم پس از خرید هاست و دامنه سایت مراجعه فرمایید و از مطالب آن ها استفاده کنید❗

 

با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که آن‌ها دو سرویس جداگانه هستند و می توانید آن‌ها را از دو شرکت مختلف خریداری کنید.

اکنون ممکن است از خود بپرسید، اگر آن‌ها را از دو شرکت جداگانه خریداری کنید، چگونه کار می کند؟

شما فقط باید تنظیمات نام دامنه خود را ویرایش کنید و اطلاعات سرور نام ارائه شده توسط شرکت میزبان خود را وارد کنید. اطلاعات سرور نام تعیین می کند که در آن درخواست های کاربر برای نام دامنه شما ارسال شود.

توصیه می کنیم نام دامنه و هاست خود را از یک شرکت دریافت کنید. این به شما امکان می دهد به راحتی آن‌ها را تحت یک حساب کاربری مدیریت کنید.

چند نکته در مورد دامنه ها

حالا که فهمیدیم دامنه یا دامین چیست، بگذارید کمی بیشتر دربارۀ آن صحبت کنیم. در ادامه، ویژگی‌ها و نکات مهم در مورد دامنه ها را به شما خواهیم گفت.

دامنه‌ها شامل دو بخش اصلی هستند

اولین چیزی که باید بدانید این است که دامنه‌ها شامل دو قسمت هستند:

  1. نام دامنه: این اسمی است که شما برای سایت خودتان انتخاب می‌کنید. برای انتخاب اسم، شما هیچ محدودیتی ندارید. تنها مساله این است که اسم شما باید سرهم باشد. البته شما می‌توانید کلمات را با خط فاصله () از هم جدا کنید.
  2. پسوند: در اینترنت پسوندهای بسیار متنوعی برای ثبت دامنه وجود دارند. هر کدام از این پسوندها، معنایی به خصوص دارند. مثلا، پسوند ir به معنی آن است که سایت شما ایرانی است. پسوند com مخفف commerce است و به معنای سایت تجاری است. سایر پسوندها نیز هر کدام معنایی برای خود دارند.

 

ما در بخش قبلی سایت خود را برای شما مثال زدیم. همانطور که احتمالاً متوجه شده باشید، نام دامنۀ سایت ما portal و پسوند آن هم ir است.

هر دامنه‌ای، منحصر به فرد و اختصاصی است

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که دامنه‌ها اختصاصی هستند. برای مثال، همین آدرس portal.ir به نام ما ثبت شده است و بنابراین ما صاحب آن محسوب می‌شویم. پس هیچ شخص دیگری نمی‌توان این ترکیب مشخص را به نام خود ثبت کند. با اینحال شاید یک آدرس مثل portal.net خالی باشد و امکان ثبت آن وجود داشته باشد.

دامنه‌ها به صورت سالیانه خریداری می‌شوند

خرید دامنه به صورت سالیانه است. این یعنی زمانی که شما یک دامنه را ثبت می‌کنید (که اصلاً هم کار سختی نیست و در انتهای مقاله در مورد آن صحبت می‌کنیم)، برای مدت زمان مشخصی این کار را انجام می‌دهید. یعنی مثلاً برای ۱ سال یا چند سال آن را خواهید داشت و پس از گذشت این دوره، اگر دوباره ان را تمدید نکنید، دیگران می‌توانند این دامنه را برای خود تصاحب کنند.

شما برای ساخت سایت، به هاست هم نیاز دارید

توجه داشته باشید که داشتن یک دامنه به تنهایی برای شما کافی نیست. چرا که دامنه فقط آدرس اینترنتی شما را مشخص می‌کند. شما برای آنکه یک سایت داشته باشید، علاوه بر دامنه به یک فضا نیاز دارید که اطلاعات سایت شما در آن ذخیره شود. به این فضا اصطلاحاً هاست (که در فارسی به معنای میزبان است) گفته می‌شود.

 

 URL چیست و چه تفاوتی با دامنه دارد؟

شاید شما هم در مقالات متعدد دیده باشید که گاهاً از URL برای اشاره به آدرس یک وب سایت استفاده شده باشد و اکنون این سوال برایتان پیش آمده است که Domain با URL چه تفاوتی دارد؟ اجازه بدهید همه چیز را ساده نگه داریم و توضیحات را پیچیده نکنیم. دامنه یا دامین در واقع آدرس صفحه اصلی وب سایت شما هستند و هیچ کاراکتر و علامت اضافی در انتهای پسوند آن قرار نمی گیرد. اما URL به تمام مشتقات یک نام دامنه گفته می شود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *