بکاپ از سایت را چرا باید انجام دهیم؟، شاید این سوال خیلی از شما بوده باشد. ما در این مقاله به سوال شما پاسخ می دهیم و روش های بکاپ گیری از سایت وردپرس را نیز به شما معرفی خواهیم نمود تا بتوانید به راحتی از سایت وردپرس خود بکاپ تهیه نمایید. بکاپ گرفتن از وردپرس یکی از کارهایی است که طراحان و مدیران سایت آن را انجام می دهند و گاهی اوقات نیز این بکاپ ها کمک زیادی به آنها می کند.
علت اینکه تهیه نسخه بکاپ از سایت بسیار حائز اهمیت می باشد این است که هر لحظه ممکن است برای سایت شما مشکلی رخ دهد و شما با بکاپ گیری می توانید از سایت و اطلاعات آن حفاظت بیشتری نمایید. بک آپ گیری روش های مختلفی نیز دارد، منظور این است که به روش های مختلفی می توان از سایت بک آپ گرفت. برای مثال یکی از روش ها شرکت های هاست هستند که بصورت خودکار بکاپ نهیه می کنند. استفاده از افزونه های وردپرسی نیز روش دیگری برای ایجاد نسخه پشتیبان از سایت است که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. با هاست سرور ایران همراه باشید.
چرا باید از سایت بکاپ گرفت؟
دلایل بکاپ گیری تنها به موارد عنوان شده در بندهای بالایی ختم نمیشود و مزایای دیگری نیز به دنبال خواهد داشت؛ به همین علت در این مقاله «۹ دلیل برای این که چرا باید از سایتتان بکاپ بگیرید» را معرفی میکنیم. پس بدون اتلاف وقت به اصل مطلب میپردازیم.
-
محافظت در برابر خطای انسانی
ممکن است هر کسی به اشتباه یک فایل مهم را در وب سایت خود حذف نماید و یا تغییری ایجاد کند که برخی از عملکردهای آن را مختل کند.
برای درک بهتر این موضوع، تصور کنید که بخش قابل توجهی از وب سایت شما از کار میافتد. شما دو گزینه دارید:
- مشکل را شناسایی کنید و به دنبال راهی برای حل آن باشید.
- آخرین نسخه پشتیبان وب سایت خود را بازیابی کنید و روال عادی گذشته را ادامه دهید.
روش اول بسته به این که مشکل سایت چقدر جدی باشد، یا در کوتاه ترین زمان ممکن شناسایی میشود و یا بسیار زمان بر خواهد بود؛ با این حال، با به کارگیری رویکرد دوم، میتوانید سایت خود را مجددا و به سرعت راه اندازی کنید. تنها چیزی که نیاز دارید یک نسخه پشتیبان است تا بتوانید در صورت بروز خطاهای انسانی اطلاعات مهم خود را بازیابی نمایید.
نکته اصلی این است که پشتیبان گیری یا بکاپ گیری میتواند در شرایطی کمک کننده باشد که شخص شما و یا فرد دیگری در سایت دچار اشتباه شده باشید. برای این که تا حد امکان آسوده خاطر باشید و امنیت اطلاعات سایت نیز حفظ شود، بهتر است که نسخههای پشتیبان را به طور مکرر ایجاد کنید؛ مثلا به صورت روزانه!
-
جلوگیری از اختلال در روند سایت پس از به روزرسانی
به روزرسانی برای حفظ عملکرد درست و روان سایت ضروری است. اما در عین حال، انجام به روزرسانیها ممکن است که تغییراتی را در عملکرد سایت به دنبال داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که نباید آپدیتها را انجام دهید، اما برای این که از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود بهتر است که پیش از انجام به روزرسانی نسبت به تهیه نسخه پشتیبان اقدام کرده باشید.
در حالت ایده آل، پیشنهاد میکنیم که یک سیستم پشتیبان گیری خودکار برای سایت خود راه اندازی کنید. به این ترتیب، اگر هر یک از مؤلفههای کلیدی آن را به روزرسانی کردید، یک نقطه بازیابی در دسترس خواهید داشت.
اگرچه ممکن است بکاپ گرفتن چند دقیقه یا بیشتر طول بکشد اما با این حال، در صورتی که در طول فرآیند به روزرسانی مشکلی پیش بیاید از این که غیرهوشمندانه عمل نکردهاید و زمان خود را برای بکاپ گرفتن صرف کردهاید خوشحال خواهید شد.
-
پیشگیری از تخریب فایلها و دادهها
تصور کنید که یک سایت با صدها وبلاگ و محصول دارید و یکی از اعضای تیم شما به اشتباه یک یا چند مورد از آنها را حذف میکند.
یکی از اصلی ترین دلایل بکاپ گیری اطمینان از ایمن بودن اطلاعات وب سایت است، حتی در شرایطی مانند آنچه که در بالا توضیح داده شد. این بدین معنی است که شما باید یک نسخه کامل از سایت خود به صورت فایل بکاپ داشته باشید. جالب است بدانید که این امر در مورد اطلاعات شخصی صاحبین وب سایتها نیز صدق میکند.
علاوه بر این، حتی اگر خطای انسانی رخ ندهد اما احتمال از دست رفتن دادهها وجود خواهد داشت. پس در هر صورتی داشتن نسخه پشتیبان ضرورت دارد، حتی اگر شما و تیمتان کاملا به عملکرد خود مسلط بوده و نسبت به فعالیتتان آگاهی داشته باشید.
اگر نگران از رفتن دادن دادههای مهم هستید، توصیه میکنیم که همیشه یک قدم جلوتر بایستید؛ به شکلی که نه تنها باید چندین نسخه پشتیبان در دسترس داشته باشید، بلکه بایستی از نگهداری همه آنها در یک مکان نیز اجتناب نمایید.
پیشنهاد میکنیم که آخرین نسخههای پشتیبان خود را در یک درایو خارجی مانند: هارد دیسک، SSD، NVMe یا فضاهای ذخیرهسازی مجازی مثل: Dropbox، Google Workspace نگهداری کنید. همچنین به جز موارد گفته شده میتوانید نسخه بکاپ گرفته شده سایت را در فضای ابری نیز آپلود نمایید و یک نسخه از آن را در سرور خود نگه دارید.
-
جلوگیری از عدم همگام سازی دیتاها پس از نصب افزونههای جدید
اگر از وردپرس یا هر سیستم مدیریت محتوای دیگری (CMS) استفاده میکنید، احتمالاً به افزونههای مختلفی دسترسی دارید. اگرچه این ابزارها میتوانند فوق العاده مفید باشند اما با این حال، هر بار که یک افزونه جدید نصب میکنید ممکن است با دیگر اکوسیستم سایت به خوبی هماهنگ نباشد؛ درست مانند به روزرسانیها!
پیشنهاد میکنیم که قبل از فعال سازی یک قالب جدید یا افزونه وردپرس، جهت اطمینان و حفظ امنیت، از وب سایت خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
با این حال اگر مشکل سازگاری ظاهر شد تنها کاری که باید انجام دهید این است که به نسخه پشتیبان قبلی برگردید و پس از آن یک ابزار جایگزین را نصب کنید.
-
مواجه شدن با مشکلات احتمالی در نصب بدافزارها
بسیاری از مردم بدافزار را چیزی میدانند که فقط میتواند بر رایانههای شخصی تأثیر بگذارد. با این حال، تعداد شگفت انگیزی از وب سایتها به نوعی به بدافزار آلوده شده اند و تعداد بیشتری از آنها در برابر این مشکل، آسیب پذیر هستند.
حتی اگر در مورد امنیت وب سایت نیز مطمئن باشید، مهاجمان تکنیکهای بسیار پیچیده ای در اختیار دارند. همچنین به خاطر داشته باشید که حتی وب سایتهای کوچکتر و کمتر شناخته شده نیز از حملات در امان نیستند.
برای مثال، کاربران وردپرس اغلب با تهدیداتی از سوی رباتهایی مواجه میشوند که میتوانند با آسیب پذیر کردن وب سایت از آنها سوء استفاده کنند.
به بیانی دیگر عیب یابی بدافزار میتواند مشکل باشد، زیرا تشخیص اینکه چه زمانی سایت شما کاملاً ایمن است نیز دشوار است. در این صورت، اگر حفره امنیتی که منجر به اختلال شده است را شناسایی و اصلاح نکنید، سایت شما آسیب پذیر خواهد شد. تهیه نسخه پشتیبان به شما کمک میکند تا وب سایت خود را سریعتر از شر بدافزارها خلاص کنید.
-
بکاپ از سایت و حفاظت در برابر هکرها
در برخی مواقع ممکن است که مهاجمان و هکرها سعی کنند تا مستقیماً به سایت شما دسترسی پیدا کرده و آن را تخریب کنند و یا اطلاعات مهم را به سرقت ببرند.
با این وجود اگر اقدامات امنیتی و احتیاطی درست را انجام دهید، نباید این اتفاق بیفتد. توجه داشته باشید که فعال کردن احراز هویت دو مرحله ای در سایت بسیار مهم است. با این حال، اگر هک شدید، سه راه وجود دارد که میتوانید با انجام دادن آنها به روال قبلی بازگردید؛ این موارد به شرح زیر هستند:
- سعی کنید از طریق ایمیل دسترسی به حساب خود را بازیابی کنید.
- با ارائه دهنده میزبانی وب خود تماس بگیرید و از آنها کمک بخواهید.
- یک نسخه پشتیبان را از پنل میزبان خود بازیابی کنید. (در صورتی که قبلا بکاپ گرفته باشید).
گزینه اول ممکن است همیشه کار نکند؛ زیرا مهاجمان احتمالاً ایمیل مرتبط با حساب را بلافاصله تغییر میدهند.
در مورد گزینه دوم نیز باید گفت که اگر از یک میزبان وب یا هاست معتبر استفاده میکنید شرکت باید بتواند به شما کمک کند اما این مورد نیز ممکن است زمان بر باشد.
راه حل آخر نیز تهیه نسخه پشتیبان و بازیابی آن است که میتواند به شما کمک کند تا کنترل سایت خود را به سرعت به دست بگیرید. پس از انجام این کار، میتوانید اعتبار وب سایت خود را به روز کنید و مطمئن شوید که هکرها هیچگونه دسترسی ندارند.
-
تسهیل در اجرای نسخه آزمایشی از وب سایت
زمانی که میخواهید تغییرات قابل توجهی را در سایت خود ایجاد کنید، مطمئن ترین راه برای انجام این کار استفاده از یک محیط تست است.
به این ترتیب، اگر مشکلی در حین یا پس از به روزرسانی پیش آمد، میتوانید از تأثیر آن بر وب سایت اصلی خود جلوگیری کنید.
اهمیت بکاپ گیری و داشتن یک نسخه پشتیبان در این گزینه به وضوح قابل مشاهده خواهد بود که میتوانید در عرض چند دقیقه مشکلات احتمالی را دور بزنید و سایت را به حالت اولیه برگردانید.
-
بکاپ از سایت و جلوگیری از وقفه در کسب درآمد از سایت
اگر از وب سایت خود درآمد کسب میکنید، باید مطمئن شوید که همیشه در دسترس است. به بیانی دیگر هر دقیقه ای که سایت از کار بیفتد میتواند برای شما هزینه داشته باشد و درآمد از دست رفته یک روزه و یا حتی یک ساعته، ضربه بزرگی را به هر کسب و کاری وارد کند.
همانطور که قبلا ذکر کردیم، عیب یابی مشکلات غیرمنتظره از ابتدای فعالیت سایت زمان زیادی را میگیرد. در نتیجه اگر بتوانید یک نسخه پشتیبان را بازیابی کنید، به راحتی میتوانید وب سایت خود را مجددا آنلاین کرده و به سرعت کسب درآمد از آن را برگردانید. با بکاپ گیری و بازیابی آن در چنین مواقعی، علاوه بر صرف وقت خود در مورد شناسایی اشتباه و خطا، میتوانید از تکرار آن نیز جلوگیری به عمل آورید.
-
بکاپ از سایت وپیش بینی وقوع خطرات و مشکلات احتمالی
واقعیت این است که تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات وب سایت شما، محافظت میکند و به طور کلی، سنگ بنای امنیت درآمد آنلاین است.
اگر وب سایت خود را دوست دارید اولین قدم این است که فوراً یک نسخه پشتیبان ایجاد کنید و این فرآیند را مکررا انجام دهید چرا که این روند دیر یا زود با بروز مشکلات احتمالی، سایت شما را نجات میدهد.