در این مقاله خواهیم گفت گواهینامه ssl چیست؟ SSL مخفف Secure Sockets Layer است و به طور خلاصه، برای آن که بدانید ssl چیست باید گفت این فناوری استاندارد برای ایمن نگه داشتن اتصال اینترنتی و محافظت از هرگونه داده حساسی است که بین دو سیستم ارسال میشود و از خواندن و تغییر احتمالی هرگونه اطلاعات منتقل شده از جمله اطلاعات شخصی توسط مجرمان جلوگیری میکند. این دو سیستم میتوانند سرور و کلاینت (مثلاً وب سایت خرید و مرورگر) یا سرور به سرور (مثلاً یک برنامه کاربردی با اطلاعات شناسایی شخصی یا با اطلاعات حقوق و دستمزد) باشند. در این مقاله مجله هاست ایران به شما خواهیم گفت اس اس ال چیست و در ادامه با نحوه کار و مزایای آن آشنا خواهیم شد با ما همراه باشید .
SSL چگونه کار میکند؟
گواهینامه ssl چیست؟ و چگونه کار میکند ؟در صورت ثبت دامنه، شما میتوانید با خرید ssl تمامیاطلاعات سایت خود را ایمن نمایید. در واقع SSL (لایه سوکتهای امن) یک فناوری امنیتی است که معمولاً برای ایمن سازی تراکنشهای سرور به مرورگر استفاده میشود. به طور کلی اس اس ال شامل ایمن سازی هرگونه اطلاعاتی است که توسط مرورگر (مانند شماره کارت اعتباری مشتری یا رمز عبور) به یک وب سرور (مانند فروشگاه آنلاین یا برنامه بانکداری آنلاین) منتقل میشود.این کار با اطمینان از این که اطلاعاتی که بین کاربران و سایتها یا بین دو سیستم در صورت خرید هاست و ثبت دامنه IR منتقل میشود، کاملا امن بوده و خواندن آن توسط هکرها غیرممکن است، انجام میشود.
ssl از الگوریتمهای رمزگذاری برای رمز نگاری کردن دادهها در حین انتقال استفاده میکند و از لو رفتن دادهها توسط هکرها هنگام ارسال از طریق اتصال جلوگیری میکند. این اطلاعات میتواند هر دیتای حساس یا شخصی باشد و میتواند شامل شماره کارت اعتباری و سایر اطلاعات مالی، نامها و آدرسها، پسوردها و… باشد.زمانی که یک وب سایت با گواهی SSL ایمن میشود، HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) در URL ظاهر میشود. با کلیک بر روی نماد قفل سبز رنگ در نوار مرورگر میتوانید جزئیات گواهی شامل مرجع صادرکننده و نام شرکت صاحب وبسایت را مشاهده کنید.
TLS چیست؟
TLS (امنیت لایه حمل و نقل) مخفف عبارت Transport Layer Security بوده و نسخه به روز شده و ایمن تر از SSL است. ما هنوز به گواهینامههای امنیتی خود به عنوان SSL اشاره میکنیم زیرا این اصطلاح رایج تر است، اما وقتی SSL را از DigiCert خریداری میکنید، در واقع به روزترین گواهینامههای TLS را با گزینه رمزگذاری ECC، RSA یا DSA خریداری میکنید.
تفاوت دو پروتکل SSL و TLS چیست؟
SSL و TLS هر دو پروتکلهایی هستند که برای تأمین امنیت بین مرورگر وب و سرور وب استفاده میشوند.تفاوت اصلی Secure Socket Layer و Transport Layer Security در این است که در SSL از خلاصه پیام برای ایجاد رمز اصلی استفاده میشود و خدمات امنیتی اولیه و احراز هویت و محرمانه بودن را ارائه میدهد. در حالی که در TLS از تابع شبه تصادفی برای ایجاد رمز اصلی استفاده میشود.
مزایای ssl
امنیت
گواهینامه ssl چیست؟ و مزایا آن چیست ؟هدف اصلی گواهی SSL رمزگذاری اطلاعات است به طوری که فقط توسط گیرندگان مورد نظر قابل خواندن باشد. اطلاعاتی که از طریق اینترنت رد و بدل میشوند، شانس بالایی برای دستیابی توسط اشخاص دیگر و هکرها دارند. از آنجایی که گواهی SSL دادهها را رمزگذاری میکند، کاراکترهای تصادفی در آنها درج میشوند. حتی اگر هکرها بتوانند این اطلاعات را به دست آورند، قادر به درک آنها نخواهند بود. بنابراین، SSL برای محافظت از اطلاعات حساس مانند شناسههای کاربری، رمز عبور و شماره کارت اعتباری ایده آل میباشند.
احراز هویت و قابلیت اطمینان
برای تمامیدیتاها در اینترنت احتمال دسترسی به اشخاص ثالث و هکرها وجود دارد. SSL تضمین میکند که هر اطلاعاتی که در سایت شما وجود دارد به سرور صحیح برسد. برای دستیابی به این SSL از حفاظتی به نام گواهی سرور استفاده میکند. این گواهی سرور با عمل به عنوان یک فرد میانی بین مرورگرها و سرورهای SSL اطمینان حاصل میکند که ارائه دهنده گواهی SSL مورد اعتماد است.هر زمان که از یک گواهی SSL در یک سایت استفاده میشود، امنیت آن را تا حد زیادی تضمین میکند. از این رو، هنگامیکه بازدیدکنندگان از یک سایت بازدید میکنند، این حس اعتماد را ایجاد میکند که این سایت قانونی است و جعلی نیست. به طور کلی یک سایت احراز هویت SSL یک قفل سبز در نوار آدرس نشان میدهد. این قفل اشاره میکند که سایت اقدامات امنیتی و قابل اعتمادی را برای انجام تراکنشها انجام داده است.
جلوگیری از فیشینگ و سئو
گاهی اوقات کاربران ممکن است ایمیلهای فیشینگ (اغلب به شکل تبلیغات و تأیید ارسال) را دریافت کنند که پیوندها را به سایت دیگری هدایت میکند. تنها هدف این سایتها جمع آوری اطلاعات حساس مانند جزئیات کارت اعتباری است. با این حال، تقریباً غیرممکن است که این سایتها گواهینامه SSL معتبر دریافت کنند. هنگامیکه بازدیدکنندگان متوجه گواهی SSL نمیشوند، احتمالاً هیچ اطلاعات محرمانه ای را وارد نخواهند کرد.اخیراً گوگل اعلام کرده است که داشتن گواهینامه SSL یکی از عوامل افزایش رتبه موتورهای جستجو و سئو سایت است. این الگوریتم به گونه ای ساخته شده است که سایتهای دارای گواهینامه SSL در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) رتبه بالاتری خواهند داشت. تقریباً تمام سایتهایی که در گوگل رتبه بالاتری دارند گواهی SSL دارند.
نصب آسان
نصب این گواهینامههای SSL بر روی سی پنل و دایرکت ادمین بسیار آسان و آسان است. (جهت اطلاع از این که cpanel چیست اینجا کلیک نمایید.) امروزه اکثر ارائه دهندگانهاستینگ گواهی SSL را برای شما نصب میکنند زیرا از مزایای گواهی SSL برای مشتریان و کاربران آگاه هستند. (جهت اطلاع از این که دایرکت ادمین چیست اینجا کلیک نمایید.)برای نصب گواهینامه SSL نیازی به راهنمایی حرفه ای نیست زیرا هر کسی بدون دانش فنی قبلی میتواند کار را به راحتی انجام دهد.حتی ارائه دهندگانهاست نظیر وب رمز به ما در نصب گواهینامهها و فعال سازی آنها در وب سایتهایمان کمک میکنند. از طرفی چندین آموزش در گوگل و یوتیوب موجود است که میتواند برای یادگیری نصب، فعال سازی و پیکربندی گواهیهای SSL شما مفید باشد.
انواع گواهینامه SSL براساس تعداد دامنه
Single
گواهینامه ssl چیست؟ و انواع آن چیست ؟ گواهینامههای SSL سینگل، تنها از یک زیر دامنه واحد (نام میزبان) محافظت میکنند. به عنوان مثال، اگر گواهی برای www.webramz.com خریداری کنید، حتی ساب دامنه آن مثل my.abcdomain.com ایمن نخواهد شد.به صلاحدید مرجع صدور گواهی، اگر گواهینامه تک نامیرا برای نام میزبان www (www.mydomain.com) خریداری کنید، گواهی ممکن است شامل دامنه اصلی (mydomain.com) نیز باشد.
WILD CARD
گواهی Wildcard SSL یک نام دامنه اجد شرایط (FQDN) و همچنین تعداد نامحدودی از زیر دامنههای همراه آن را در یک سطح (مانند همه زیر دامنههای سطح اول) ایمن میکند.گواهی Wildcard SSL به شما این امکان را میدهد تا چندین زیر دامنه را تنها با یک گواهی ایمن کنید. در بسیاری از موارد، گواهی wildcard بیشتر از SAN (Subject Alternative Name) منطقی است زیرا اجازه میدهد تا دامنههای فرعی نامحدودی داشته باشید و نیز نیازی به تعریف آنها در زمان خرید ندارید.
Subject Alternative Name
از سوی دیگر، گواهی SAN، چندین نام دامنه را تحت یک گواهی واحد ایمن میکند. یک دامنه باید بهعنوان FQDN فهرست شود و همه دامنههای اضافی دیگر را میتوان به عنوان SAN اضافی (subject alternative names ) اضافه کرد. همچنین گواهینامههای SAN به عنوان گواهینامههای چند دامنه نیز شناخته میشوند. SANهای اضافی میتوانند شامل دامنههای مختلف، زیر دامنهها (هر سطح) و دامنههایی با دامنههای سطح بالا (TLD) مختلف مانند in، .net، .org، .tech، .io و غیره باشند.
DV
در نوع گواهینامههای معتبر دامنه (DV SSL)، CA حق متقاضی را برای استفاده از یک نام دامنه خاص بررسی میکند. هیچ اطلاعات هویتی شرکت بررسی نمیشود و هیچ اطلاعاتی به جز اطلاعات رمزگذاری در Secure Site Seal نمایش داده نمیشود. در حالی که میتوانید مطمئن باشید که اطلاعات شما رمزگذاری شده است، نمیتوانید مطمئن باشید که واقعاً چه کسی در پشت آن اطلاعات است.گواهیهای DV SSL به طور کامل پشتیبانی میشوند و شناسایی مرورگر یکسانی با OV SSL دارند، اما این مزیت را دارند که تقریباً بلافاصله و بدون نیاز به ارسال مدارک شرکت صادر میشوند. این امر DV SSL را برای مشاغلی که به سرعت و بدون تلاش برای ارسال اسناد شرکت به SSL به صرفه تر از لحاظ هزینه نیاز دارند ایده آل میکند.
EV
در نوع Extended Validation (EV SSL) Certificates یا گواهینامههای اعتبار سنجی توسعه یافته، مرجع صدور گواهینامه (CA) حق متقاضی را برای استفاده از یک نام دامنه خاص بررسی میکند، به علاوه، بررسی کامل سازمان را انجام میدهد. روند صدور گواهینامههای EV SSL به طور دقیق در دستورالعملهای EV تعریف شده است، همانطور که به طور رسمیتوسط انجمن CA/Browser در سال ۲۰۰۷ تصویب شد.مراحل مورد نیاز برای یک CA قبل از صدور گواهی در ادامه مشخص شده است از جمله:تأیید شرکت حقوقی، فیزیکی و عملیاتی نهاد،تأیید اینکه هویت نهاد با سوابق رسمیمطابقت دارد.تأیید اینکه نهاد حق انحصاری استفاده از دامنه مشخص شده در گواهینامه EV SSL را دارد.و تأیید اینکه نهاد به درستی مجوز صدور گواهینامه EV SSL را داده اس.