هاست سرور ایران | خرید هاست پرسرعت

CDN چیست؟

CDN چیست؟

CDN چیست؟در این مقاله از هاست ایران  قصد داریم تا شما را با مفهوم CDN یا همان Content Delivery Network آشنا کنیم.یکی از تکنولوژی های محبوب وبمسترها CDN است.موسسه‌های بزرگ تحت وب به‌منظور کنترل و مدیریت ترافیک وب‌سایت‌هایشان، از سرورهایی استفاده می‌کنند که این سرورها برای تحویل و ذخیره‌d اطلاعات و امکانات نهادها، در مناطق گوناگون جهان قرار دارند. این کار موجب افزایش و بالا رفتن سرعت ارائه‌ی داده‌ها و تحویل محتوا به کاربران در سراسر جهان می‌شود.

CDN چیست؟

CDN چیست؟شبکه‌ی تحویل محتوا (content delivery network) همان‌طور که گفتیم مجموعه‌ای از سرورهایی است که برای ارائه‌ی محتوای تحت وب آنلاین، در مکان‌های مختلف جغرافیایی راه‌اندازی شده‌اند. شبکه‌ی تحویل محتوا در حقیقت امکان دسترسی به محتوای آنلاین را با بالاترین سرعت و کیفیت از نزدیک‌ترین نقطه‌ی جغرافیایی، فراهم می‌کند. به شبکه‌ی تحویل محتوا distribution networks نیز می‌گویند. ایده‌ی این نام‌گذاری مربوط به کاربرد این شبکه‌ی محتواست که می‌تواند در خارج از سرور مبدأ چندین نقطه‌ی حضور را ارائه کند. این امر موجب می‌شود که وب‌سایت‌ها با مدیریت سریع درخواست کاربران، بتوانند ترافیک را به شکل بهتری مدیریت کرده و تجربه‌ث رضایت بخشی را برای کاربران به وجود آورند.

این شبکه‌ی محتوا در اصل مجموعه‌ای از سرورها در تمام جهان است که روی آن، یک نسخه از وب‌سایت شما، شامل تمامی متن‌ها و عکس‌ها و کدهای html و css و…، وجود دارد. هنگامی‌که از این شبکه استفاده می‌کنید، اگر کاربران در هر نقطه از جهان، قصد وارد شدن به وب‌سایت شما را داشته باشند، درخواست آن‌ها به نزدیک‌ترین سرور منطقه ارسال‌شده و در سریع‌ترین زمان ممکن، صفحه‌ی وب‌سایت شما برای کاربر باز می‌شود.

CDN چیست؟

CDN چیست؟cdn چرا ساخته شد؟

شرکت های بزرگ اینترنتی برای کنترل ترافیک سایت و سرویس های اینترنتی خود از چندین سرور در نقاط مختلف جهان برای ذخیره سازی و توزیع اطلاعات و امکانات خود در سراسر جهان استفاده می کنند. این امر باعث می شود که کاربران مختلف در سراسر جهان در هنگام استفاده از سرویس های آن ها هیچگونه تفاوتی را حس نکنند و همگی با بالاترین سرعت ممکن از نزدیک ترین سرور شرکت مورد بحث استفاده کنند. این امکان بسیاری از مزایای دیگر مانند امنیت، همیشه در دسترس بودن ، بخش صحیح فشار بر روی چندین سرور و … را به همراه دارد.

اما تکلیف شرکت ها کوچکتر و کاربران اینترنتی که سایت شخصی خود را بر روی اینترنت به اشتراک گذاشته اند چه می شود ؟ معمولاً اینگونه سایت ها تنها بر روی یک سرور ( همان هاست خود ) اطلاعات خود را نگهداری می کنند و از آنجا به کاربران و بازدید کنندگان خود در سراسر جهان سرویس می دهند و تنها می توانند با محدودیت های سرور خود مثلاً مقدار پهنای باند ، سرعت تبادل اطلاعات و … به کار خود ادامه دهند.

طرز کار CDNها

همان‌طور که گفتیم شبکه‌ی تحویل محتوا سرورهایی هستند که به‌صورت شبکه‌ای با یکدیگر در ارتباط بوده و در سریع‌ترین زمان ممکن، محتواهای سایت را در شرایطی پایدار، ایمن و مطمئن ذخیره و منتقل می‌کنند. سرورها را در نقاط گوناگون جهان و در کشورهای مختلف، به‌منظور بهبود سرعت انتقال اطلاعات، قرار می‌دهند. این نقاط، با یکدیگر به شکل بسیار به‌هم‌پیوسته‌ای در ارتباطند و همین موضوع باعث می‌شود که اطلاعات با کمترین هزینه و بالاترین امنیت منتقل شوند. در واقع عملکرد این شبکه‌ها بستگی به میزان پیوستگی سرورها دارد.

کاربرد CDN

همان‌طور که گفتیم کاربرد CDN امروزه در همه‌ی کسب‌وکارهای اینترنتی ضروری است. با استفاده از این شبکه‌ی محتوا می‌توانیم محتوای یک وب‌سایت را که شامل فایل‌های CSS، تصاویر، ویدیوها و فایل‌های جاوا اسکریپت است، برای استفاده‌ی عموم در سرورهای نزدیک توزیع کنیم. کاربرد CDN در وب‌سایت موجب می‌شود تا سرویس‌های وب و برنامه‌های قابل‌اعتماد به‌سرعت برای کاربران نمایش داده شوند. محبوبیت خدمات شبکه‌ی تحویل محتوا همچنان رو به افزایش است و امروزه بیشتر فعالیت وب‌سایت‌ها مانند ترافیک سایت‌های بزرگ و پربازدید ازجمله Facebook، Netflix و Amazon از طریق کاربرد CDN کنترل می‌شود.

تاثیر استفاده از CDN بر سئو

در مورد تاثیر استفاده شبکه تحویل محتوا بر سئو می‌توان گفت که شاید یکی از مهم‌ترین مباحث سئو همین موضوع باشد. همان‌طور که می‌دانید زمان بارگذاری وب‌سایت و شبکه‌ی تحویل محتوا در رتبه‌بندی جستجوی صفحه، تأثیر زیادی دارد. شبکه تحویل محتوا بر بهبود سرعت صفحه و زمان بارگذاری ان تاثیر زیادی دارد و حتی خود گوگل نیز تأیید کرده که در رنکینگ نمایش صفحه، سرعت بارگذاری آن از عوامل کلیدی است. با اینکه بهره‌گیری از اصول شبکه تحویل محتوا در طراحی وب‌سایت باعث بهینه‌سازی سرعت بارگذاری صفحات می‌شود، کماکان کاربرد این شبکه‌ها در بین مردم شناخته‌شده نیست و بسیاری از افراد هنوز با روش‌هایی که می‌توانند سرعت صفحه خود را افزایش دهند، آشنایی ندارند.

چه زمانی استفاده از CDN ضرورت دارد؟

این ابزار برای کسانی که وب‌سایت یا اپلیکیشن موبایل دارند، مزایای زیادی می‌تواند داشته باشد؛ زیرا سیستم شبکه‌ی تحویل محتوا، می‌تواند اطلاعات را با سرعت به‌دست چندین کاربر که در مکان‌های مختلفی هستند، برساند.برای وب‌سایت‌هایی که تنوع محتواهایشان زیاد است، استفاده از این شبکه‌ها ضرورت دارد.استفاده از شبکه های تحویل محتوا در وب‌سایت‌هایی که رابط کاربری پیچیده‌ای دارند نیز می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. این وب‌سایت‌ها با استفاده از این شبکه می‌توانند مطالب خود را در سراسر دنیا، در دسترس عموم قرار دهند.

مزایای استفاده از CDN چیست؟

مزایای استفاده از CDN چیست؟در این بخش برخی از مزایای بکارگیری سیستم Content Delivery Network را بصورت مختصر بیان خواهیم کرد:سرعت بیشتر سایت و افزایش رضایت بازدیدکنندگان،بهبود وضعیت سئو سایت،کسب رتبه بهتر در نتایج جستجوی گوگل،کاهش مصرف پهنای باند و ترافیک هاست،افزایش تعداد صفحات بررسی شده در روز توسط روبات های گوگل،ارتباط و همخوانی راحت با مدیریت محتوای وردپرس.نها مشکل CDN آن است که معمولا رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت کنید. در حال حاضر هیچ شرکتی در ایران سرویس CDN را ارائه نمیدهد و معروفترین نمونه های خارجی آن عبارتند از MaxCDN، VPS.net و Amazon Cloudfront که در میان آنها بهترین شرایط هزینه ای را MaxCDN دارد.

CDN چیست؟

 CDN خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

ادمین های وب‌سایت این سؤال را همیشه در ذهن خود دارند که کدام نوع از این شبکه¬ها را انتخاب کنند. هرکدام از شبکه‌های تحویل محتوا، ویژگی‌ها و خصوصیات خاص خود را دارند. به‌طورکلی یک CDN خوب می‌تواند ویژگی‌های زیر را داشته باشد:امکانات دارای مجوز و محافظت شده داشته باشد؛امکان پشتیبانی از ارسال اطلاعات به موبایل را داشته باشد؛دارای قابلیت تجزیه و تحلیل باشد؛از ارسال انواع فرمت ویدئو و تصاویر پشتیبانی کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *