اوبونتو چیست. در بحث های آنلاین، ممکن است اصطلاح “اوبونتو” را شنیده باشید که اغلب در زمینه بحث در مورد جایگزین های ویندوز است. اما اوبونتو چیست و چرا مردم استفاده از آن را انتخاب میکنند؟ در این مقاله به شما خواهیم گفت اوبونتو چیست؟ و با دلایل استفاده و ویژگیهای آن آشنا خواهیم شد.
تاریخچه اوبونتو
همانطور که قبلاً ذکر شد ، اوبونتو یکی از توزیعهای لینوکس است. کد منبعی که توزیع اوبونتو لینوکس را تشکیل میدهد، از توزیع لینوکس بسیار قدیمیتر شناخته شده از نام Debian سرچشمه میگیرد (به اصطلاح به دلیل این که توسط دو نفر به نام دبرا و یان ایجاد شده است). Debian هنوز یک سیستم عامل بسیار قابل استفاده است اما به دلیل به روزرسانی های نادر و عدم پشتیبانی از نصب و نگهداری کاربر پسند ، مورد انتقاد قرار گرفت (اگرچه این مناطق اخیراً پیشرفت را نشان داده اند).سپس شخص از یک آفریقای جنوبی (که ثروت خود را به Verisign با حدود 500 میلیون دلار فروخت) تصمیم گرفت که یک لینوکس کاربرپسندتر ایجاد کند. او توزیع دبیان را گرفت و تلاش کرد تا آن را به یک توزیع دوستانه تر که او را اوبونتو مینامید ، تبدیل کرد.
وی متعاقباً شرکتی به نام Canonical Ltd را برای ارتقاء و پشتیبانی از اوبونتو لینوکس تشکیل داد.اوبونتو از قدرت آن زمان فراتر رفته است. Dell و سایر فروشندگان سخت افزار اکنون رایانه هایی را که از قبل با Ubuntu Linux و Ubuntu بارگذاری شده اند ، ارائه میکنند و معمولاً در صدر جدول در Distrowatch.com قرار میگیرند (وب سایت که محبوبیت توزیع های مختلف لینوکس را ردیابی میکند).پس از خرید هاست، اگر در لینوکس تازه وارد هستید ، یا از قبل با خرید هاست لینوکس از لینوکس استفاده میکنید و یا با خرید هاست وردپرس میخواهید وردپرس راه اندازی نموده و یا میخواهید یک Distro متفاوت Linux را امتحان کنید ، بعید به نظر میرسد گزینه بهتری نسبت به Ubuntu Linux پیدا کنید.
اوبونتو چیست؟
اوبونتو چیست؟اوبونتو در سال 2004 توسط یک شرکت بریتانیایی Canonical معرفی شد. اوبونتو مبتنی بر Debian – توزیع محبوب در آن زمان – بود ولی نصب آن دشوار بود. در نتیجه، اوبونتو به عنوان یک جایگزین کاربر پسندتر پیشنهاد شد.Canonical به عنوان مدیر اوبونتو مسئول انتشار یک نسخه جدید اوبونتو هر شش ماه یکبار است. همچنین Canonical سرورهای میزبانی را برای انجمن اوبونتو فراهم میکند و به مردم در سراسر جهان اجازه میدهد تا در آزمایش باگهای نرمافزاری، پاسخ به سؤالات و ارائه پشتیبانی فنی به صورت رایگان مشارکت کنند.
دلایل استفاده از اوبونتو :کاربر پسنداوبونتو برای رابط کاربری خود از محیط های دسک تاپ لینوکس استفاده میکند. از ورژن اوبونتو 17.10 ، گنوم پیش فرض است. GNOME صفحه را با توضیحات به هم نمیزند ، در عوض از نمادها برای تسهیل ناوبری استفاده میکند. به طور پیش فرض ، GNOME پانل فعالیتها را در نوار وظیفه سمت چپ نشان میدهد. امنیت و حریم خصوصیاوبونتو در برابر ویروس هایی که باعث خرابی کامپیوترها میشوند، نفوذ ناپذیر است. صفحه آبی مرگ دیگر وجود ندارد. Canonical نسخههای جدید اوبونتو را هر شش ماه یکبار منتشر میکند و بهروزرسانیهای رایگان را به طور منظم ارائه میکند. نرم افزارها و اپلیکیشنها:انجمن جهانی FOSS و Canonical میتوانند تمام کمکها و مشاوره های مورد نیاز شما را ارائه دهند. اوبونتو یکی از پرکاربردترین سیستم عامل های لینوکس با جامعه آنلاین بسیار بزرگ است.
توزیعهای سبک:در اکثر رایانه های شخصی امروزی، در کمتر از یک دقیقه بارگیری میشود. اوبونتو منبع فشرده ای نیست یعنی بر روی دستگاه های ارزان قیمت به راحتی کار میکند. رابط پیش فرض میتواند با کمتر از 1 گیگابایت رم اجرا شود. علاوه بر این، بسیاری از محیطهای دسکتاپ اوبونتو حتی سبکتر هستند. به عنوان مثال، لوبونتو میتواند بر روی سیستم هایی با حداقل 512 مگابایت رم اجرا شود.رایگان و منبعباز:اوبونتو کاملا رایگان و منبع باز است، با کد مشترک، کار مشترک و اصول مشترک. برای استفاده، آزمایش یا نصب آن نیازی به متخصص بودن ندارید.
حریم خصوصی پیشرفته : دقیقاً مانند هر سیستم عامل دیگر ، اوبونتو سیاست حفظ حریم خصوصی داده های خود را دارد. سه اصل اساسی وجود دارد که اوبونتو از نظر پردازش اطلاعات شخصی دنبال میکند:اوبونتو داده های شخصی را درخواست نمیکند مگر اینکه واقعاً برای اهداف قانونی به چنین اطلاعاتی احتیاج داشته باشد.اوبونتو اطلاعات شخصی کاربران خود را با هر کسی به اشتراک نمیگذارد ، مگر اینکه محصولات و خدمات خود را به مشتریان خود ارائه دهد ، قانون را رعایت کند و از حقوق آن محافظت کند.اوبونتو اطلاعات شخصی را ذخیره نمیکند ، مگر اینکه برای عملکرد خدمات لازم باشد ، محصولات را تأمین کند ، قانون را رعایت کند یا از حقوق آن محافظت کند.
توزیع عالی برای آشنایی با لینوکس
اوبونتو یک سیستم عامل عالی برای افرادی است که با لینوکس شروع به کار میکنند. نصب آن آسان است و میتواند اکثر برنامه های محبوب را به راحتی اجرا کند. با این حال، تغییر به لینوکس دارای اشکالاتی است.اگر تصمیم گرفتهاید اوبونتو را امتحان کنید، میتوانید آن را نصب کامل یا بوت دوگانه انجام دهید. بوت دوگانه به شما این امکان را میدهد که هم ویندوز و هم اوبونتو را روی یک کامپیوتر اجرا کنید. همچنین فراموش نکنید که از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
ویژگیهای اوبونتو
شما به راحتی میتوانید سیستم عامل اوبونتو را نصب، مدیریت و استفاده کنید.اوبونتو با پشتیبانی کامل از سخت افزار به کاربران اجازه میدهد چاپگرها، درایورها و غیره را برای کار موثر نصب کنند.کاربران میتوانند برنامههای مورد نظر خود را از راهانداز اوبونتو راهاندازی کنند. اوبونتو یک رابط بصری دارد که به کاربران کمک میکند تا برنامه ها، فایلها و سایر موارد مورد نیاز را به طور یکپارچه پیدا کنند.دارای یکپارچگی قوی دسکتاپ، از جمله انواع مختلف فایلها مانند لنزهای صوتی، ویدیویی و عکس است.همراه با نرم افزار Thunderbird به کاربران امکان دسترسی به ایمیلها را میدهد.اوبونتو دارای یک جستجوی هوشمند برای یافتن محتوای مورد نظر در سیستم اوبونتو است.
مزایا و معایب اوبونتو چیست؟
مزایای اوبونتو
شما به راحتی میتوانید سیستم عامل اوبونتو را راه اندازی کنید. اگر دانش فنی قوی دارید، میتوانید خودتان سیستم را راه اندازی کنید. همچنین رابط کاربری اوبونتو بسیار بهبود یافته است.شما میتوانید سیستم عامل اوبونتو را به صورت رایگان دریافت کنید که به راحتی قابل دانلود و نصب بر روی هر سیستمیاست.اگر اوبونتو را با ویندوز مقایسه کنیم، سیستم اوبونتو کمتر در برابر بدافزار آسیب پذیر است، بنابراین در هزینه نصب آنتی ویروس های مختلف صرفه جویی میشود.
همچنین، فایروال داخلی را در سیستم عامل اوبونتو دریافت خواهید کرد که سیستم را ایمن تر میکند.شما میتوانید سیستم عامل اوبونتو را بر اساس نیاز خود سفارشی کنید. همچنین، میتوانید ابزارهای جدیدی را برای انجام آزمایش های مختلف اضافه کنید.مانند هر توزیع لینوکس دیگر، اوبونتو با پشتیبانی جامعه عالی ارائه میشود که تجربه کاربر را بهبود میبخشد.شما میتوانید از نرمافزارهای مختلف رایگان استفاده کنید که به راحتی میتوانند بر روی سیستم اوبونتو نصب شوند.
معایب اوبونتو
لیست محدودی از برنامه های کاربردی موجود است که میتوانند در سیستم عامل اوبونتو استفاده شوند.اوبونتو گزینه خوبی برای مبتدیان نیست زیرا آشنایی با دستورات اولیه مورد استفاده در لینوکس چالش برانگیز است.اوبونتو را گزینه خوبی برای توسعه بازیها از منظر گیمر نمیبینید.با اوبونتو، ممکن است مشکلات سازگاری داشته باشید.بسته های موجود برای اوبونتو بزرگ هستند و شامل مواردی هستند که حتی ضروری نیستند.
امنیت اوبونتو
اوبونتو منبع باز است و تحت بررسی های مداوم و بررسی اعضای جامعه خود قرار دارد. در نتیجه ، هرگونه آسیب پذیری امنیتی را میتوان به سرعت شناسایی و از بین برد. به طور کلی ، توزیع لینوکس نسبت به سایر سیستم عاملها دارای نقص امنیتی کمتری است.علاوه بر این ، اوبونتو از Apparmor استفاده میکند، یک هسته تقویت کننده که نحوه رفتار برنامهها را محدود میکند و منابع آنها را محدود میکند. این کار میکند که پروفایل هایی درج شده در هسته قرار دهید.
Apparmor شامل پرونده های متنی است که حاوی قوانین دسترسی برای هر برنامه است. البته Apparmor میتواند میزان نقض امنیت را کاهش دهد زیرا برنامهها مجوزهای نامحدودی ندارند.علاوه بر این ، تعدادی از شیوه های امنیتی وجود دارد که اوبونتو از آنها پشتیبانی میکند ، مانند نصب خودکار به روزرسانی های امنیتی ، استفاده از SUDO به جای کاربر Root Linux ، اجرای رمزهای عبور پیچیده ، تنظیم سرور مجازی یا VPN ، پیکربندی فایروال با استفاده از UFW و فعال کردن iptables.
تفاوت اوبونتو و لینوکس
لینوکس خانواده ای از سیستم عامل های مبتنی بر هسته لینوکس – هسته یک سیستم عامل است. لینوکس امکان برقراری ارتباط بین قطعات سخت افزاری و نرم افزاری را فراهم میکند.لینوکس بر پایه یونیکس است و بر اساس هسته لینوکس ساخته شده است. در سال 1991 منتشر شد و برای سرورهای وب مستقر در دیتاسنترها نظیر آپاچی و nginx ، کنسول های بازی، سیستم های جاسازی شده، دسکتاپ و رایانه های شخصی در دسترس است. این در نسخه های مختلف به نام توزیع میآید،از طرفی اوبونتو یک توزیع لینوکس بر پایه دبیان (نظیر سنتوس) است. برای رایانش ابری، سرورها، دسکتاپها و دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) مناسب است. تفاوت اصلی بین لینوکس و اوبونتو این است که اولی یک خانواده سیستم عامل مبتنی بر یونیکس است، در حالی که اوبونتو یکی از انواع توزیع های لینوکس است.